Prajitura cu aluat de pesmet

Printeaza

Prajitura cu aluat de pesmet din: pesmet de biscuiti, unt, zahar tos, zahar vanilat, oua, galbenusuri, amidon alimentar, unt, esenta de vanilie si lamai.

Ingrediente:Prajitura_cu_aluat_de_pesmet

pentru blat:

  • 200 g pesmet de biscuiti
  • 150 g unt
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat

pentru crema:

  • 4 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 1/2 lingurita amidon alimentar
  • 80 g unt topit si racit
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 lamai

 

Mod de preparare:

Amesteci cu mixerul ingredientele pentru blat. Il intinzi cu ajutorul unei linguri intr-o tava imbracata in hartie de copt. Razi coaja lamailor si storci sucul. O parte din coaja o presari pe aluatul din pesmet. Bati ouale si galbenusurile cu zaharul pana se albeste compozitia.

Adaugi incet si progresiv untul topit, vanilie, restul de coaja de lamaie, amidon si sucul de lamaie.  Torni compozitia in tava, peste aluat. Coci timp de 20-25 de minute pana tarta devine aurie si se desprinde putin de pe marginile tavii.

Prajitura cu aluat de pesmet

Prajitura_cu_aluat_de_pesmet

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.