Placinta cu nuci si scortisoara

Printeaza

Placinta cu nuci si scortisoara din: unt, lapte, zahar, drojdie, sare, ou, faina, zahar brun, miere, nuci pisate si scortisoara.

Ingrediente:Placinta cu nuci si scortisoara

aluat:

  • 115 g unt
  • 250 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 1/2 lingurite sare
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 450-500 g faina
  • unt pentru uns tava

garnitura:

  • 170 g unt
  • 130 g zahar brun
  • 1/4 cana sirop sau miere
  • 3/4 cana nuci pisate

umplutura:

  • 4 linguri unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingura scortisoara macinata

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecaţi untul cu zahărul şi laptele, într-un vas pus la foc mic.

Amestecaţi până când se dizolvă zahărul, apoi luaţi vasul de pe foc şi când amestecul este călduţ, adăugaţi drojdia, amestecaţi şi după 10 minute puneţi şi sarea.

Bateţi oul cu gălbenuşul şi adăugaţi în amestecul de lapte. Incorporati făina şi amestecaţi bine.

Scoateţi aluatul şi frământaţi 5 minute. Ungeţi un castron cu pu­ţin unt, puneţi în castron aluatul frământat şi acoperiţi.

Lăsaţi sa creasca într-un loc cald, aproximativ 2 ore.

Pentru garnitura cu nuci, amestecati untul împreună cu zahărul brun, adăugaţi nucile, siropul sau mierea şi puneti la foc potrivit, amestecând încon­tinuu.

Când amestecul este omogen, luaţi vasul de pe foc şi turnaţi compoziţia pe fundul tăvii unse cu unt.

Presăraţi nu­cile pisate deasupra.

Intindeti aluatul, ungeti foaia cu unt topit si presarati deasupra scortisoara amestecata cu zaharul.

Rulati foaia cat mai strans si taiati felii pe care le puneti pe taietura, una langa alta, in tava cu garnitura de nuci.

Acopertiti tava cu un servet sau cu folie si lasati in loc cald cel putin 40 de minut, la crescut.

Coaceti placinta la foc potrivit in cuptorul incalzit dinainte.

Scoateti tava din cuptor, lasati 5-10 minute la racit si apoi rasturnati placinta pe un platou, astfel incat nucile sa fie deasupra.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.