Salata cu scoici saint jacques
PrinteazaSalata cu scoici saint jacques din: inimi de scoica saint jacques, concentrat de supa de peste, salata verde, andiva, muguri de salata verde, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, sare, piper.
- 12 inimi de scoica saint-jacques
- 1 pachetele concentrat de supa de peste
- 1 lamaie
- 200 g andiva
- 100 g muguri de salata verde
- 4 fire de patrunjel
- 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
- 1 lingura cu ulei de nuci
- sare si piper macinat
- amestec de piper si boabe rosii
Mod de preparare:
Spălaţi inimile de saint-jacques. Desfaceţi concentratul de supă de peşte cu 50 cl de apă rece, într-o crăticioară.
Puneţi la încălzit. Cînd apa începe să fiarbă, adăugaţi scoicile saint-jacques şi lăsaţi să fiarbă 1 minut. Luaţi crăticioară de pe foc şi acoperiţi-o. P
uneţi-o deoparte.
Stoarceţi lămîia. Desfaceţi foile de andivă şi amestecaţi-le cu mugurii de salată verde.
Spălaţi totul. Ştergeţi. Bateţi sucul de lămîie cu sare, piper şi cele două feluri de ulei.
Repartizaţi salata şi firele de pătrunjel pe farfuriile pe care serviţi. Scurgeţi inimile de saint-jacques şi ştergeţi-le.
Tăiaţi fiecare inimă de scoică în două, în grosime, şi aşezaţi-le pe salată.
Potriviţi sosul de gust şi decoraţi cu amestecul de piper şi boabe roşii.
Serviţi imediat. Inimile de saint-jacques trebuie să fie călduţe încă.
Salata cu scoici saint jacques
Pofta buna!