Bors de legume cu smantana si ardei iute
PrinteazaBors de legume cu smantana si ardei iute din: bors, sfecla, patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, varza, cartofi, ardei iute, leustean, smantana, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 l bors
- 200 g sfecla
- 1 telina mica
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 varza mica
- 3 cartofi
- 1 ardei iute
- 1 legatura leustean
- 150 ml smantana
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi zarzavaturile, apoi tăiaţi-le în rondele sau cubuleţe. Puneţi-le la călit în ulei, împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi 2 l apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 15 minute. Adăugaţi borşul, fiert separat, leuşteanul tocat mărunt, smântână şi potriviţi de sare. Se serveşte fierbinte.