Oua pe pat de ceapa prajita cu sos
PrinteazaOua pe pat de ceapa prajita cu sos din: ceapa, ulei de floarea soarelui, otet de vin, oua, mustar, otet de vin vechi, verdeturi, sare si piper macinat.
- 2 cepe medii
- 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
- 2 linguri cu otet de vin
- 4 oua
pentru sos:
- 1 lingura cu mustar
- 1 lingura cu otet de vin vechi
- 2 linguri cu verdeturi tocate (patrunjel, tarhon etc)
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Preparaţi sosul. Amestecaţi într-un bol muştarul cu oţetul de vin şi puţină sare, apoi încorporaţi brînza de vaci, bătînd bine cu o furculiţă pentru a obţine un amestec onctuos. Piperaţi, adăugaţi verdeţurile tocate şi amestecaţi. Puneţi deoparte.
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Rumeniţi ceapa într-o tigaie cu ulei, timp de 5-10 minute, pe foc mediu, amestecînd continuu. Scoateţi ceapa cu o spumieră şi scurgeţi-o în hîrtie absorbantă.
Turnaţi oţetul într-o cratiţă cu 1,5 I apă şi puneţi la fiert. Spargeri ouăle într-o cană, unul după altul, şi daţi-le drumul încet în lichidul care clocoteşte uşor. Lăsaţi să fiarbă fiecare ou timp de 3-5 minute, adunînd, cu o lingură, albuşul în jurul gălbenuşului. Scoateţi ouăle cu atenţie,pe rînd, cu ajutorul unei spumiere, şi puneţi-le pe hîrtie absorbantă.
Intindeti ceapa prăjită pe 4 farfurii şi aşezaţi 1 ou pe fiecare farfurie. Acoperiţi cu sos de muştar cu verdeţuri. Serviţi călduţ sau rece, ca antreu, cu salată verde.
Pofta buna!
Nu e buna ceapa prajita, de cate ori sa va zic asta