Cartofi la cuptor cu rozmarin

Printeaza

Cartofi la cuptor cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si rozmarin.

Ingrediente:Retete_1

  • 1,5 kg cartofi cu coaja rosie
  • 100 ml grasime de pasare
  • sare de mare
  • 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 gra­de C. Curăţa cartofii şi taie-i bucăţi mari. Pune-i într-o oală încăpătoare cu apă rece, să­rată, şi lasă-i să dea în clocot.

Fierbe-i şase minute, scurge-i şi pune-i înapoi în oală şi acoperă-i cu un capac. Incinge grăsimea de pasăre într-o tavă de copt, la cuptor.

Pune cartofii cu grijă în tavă, astfel încât să se aco­pere uniform cu grăsime, presară sare de ma­re şi coace la cuptor 30 minute, întorcând o dată.

Presară cartofii cu rozmarin tocat şi coace încă 30 minute, întorcând din când în când, până devin crocanţi. Serveşte imediat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.