Tarta cu fructe si branza
PrinteazaTarta cu fructe si branza din: faina, unt, galbenus, sare, nuci pisate, branza gorgonzola, cimbru verde, miere, mere si suc de mere.
- 260 g faina
- 130 g unt
- 1 galbenus
- un praf de sare
- 1/2 cana nuci, maruntite
- 1/4 cana branza
- 1 lingura cimbru verde, tocat
- 2 linguri miere
- 2 mere, feliate
- 1 lingurita suc de mere
Mod de preparare:
Amestecaţi nucile cu brânza, cimbrul, merele şi mierea. Adăugaţi sucul de lămâie când puneţi merele. Acoperiţi amestecul cu folie şi lăsaţi deoparte până când preparaţi aluatul de blat. Frământati făina cu untul, gălbenuşul de ou şi sare. Puneţi aluatul frământat la frigider pentru o jumătate de oră.
Intindeţi o foaie rotundă din aluat şi puneţi în mijlocul ei amestecul de umplutură. Intoarceţi marginile aluatului peste umplutură, lăsând liber mijlocul tartei. Coaceţi tarta la foc potrivit, 30-40 de minute. Lăsaţi sa se raceasca, apoi taiati si serviti.
Pofta buna!