Oua ochiuri din: oua, ulei, apa. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării și performanței cognitive, reducerea senzației de […]
Ochiuri în smântână cu verdeţuri
PrinteazaOchiuri în smântână cu verdeţuri din: spanac, oua, smantana, lapte, usturoi, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper.
- 2 kg spanac (macris, leurda, frunze de hrean, de papadie)
- 8 oua
- 250 ml smantana
- 4 linguri lapte
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa uscata
- 2 legatura usturoi verde
- 150 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi spanacul sau ierburile pe care le-aţi ales şi spălaţi-le în mai multe ape.
Puneti-le la fiert în apă cu sare şi fierbeţi-le la foc potrivit 15 minute. Scurgeţi-le de apă şi lăsaţi-le la răcit.
Tocaţi-le mărunt. Puneţi 100ml ulei într-o tigaie, căliţi la foc potrivit usturoiul pisat, ceapa uscată, usturoiul verde.
Adăugaţi verdeţurile tocate mărunt, adăugaţi 100ml din apa în care au fiert verdeţurile şi lăsaţi să mai fiarbă 10 minute.
Amestecaţi din când în când. Puneţi 50ml ulei într-un vas termorezistent, adăugaţi smântână amestecată cu laptele şi puneţi vasul la cuptor.
Când ingredientele sunt fierbinţi, spargeţi ouăle în smântână, unul lângă altul, presăraţi-le cu sare şi piper şi puneţi din nou vasul la cuptor.
Repartizaţi în farfurii spanacul şi deasupra câte 2 ochiuri fierte în smântână, cu sos cu tot.
Ochiuri în smântână cu verdeţuri
Pofta buna!
poate iti place si:
Oua ochiuri
Pofta buna!