Eclere cu ciocolata si cafea din: lapte, vanilie, cafea, amidon de porumb, zahar tos, iaurt, faina, oua, albus, ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: 600 ml lapte semidegresat 1 baton vanilie, taiat in jumatate, pe lungime 1 lingura cafea macinata 60 g amidon de porumb 50 g zahar tos fin 150 g iaurt degresat Pentru […]
Eclere cu vanilie
PrinteazaEclere cu vanilie din: lapte, zahar, galbenusuri, faina, baton de vanilie, sos de caramel, apa, unt, zahar, faina, oua si sare.
- 500 ml lapte
- 140 g zhar
- 4 galbenusuri
- 4 linguri cu faina
- 1 batond e vanilie
- sos de caramel
pentru aluat:
- 1 1/2 pahare cu apa
- 100 g unt
- 1 lingurita cu zahar
- 125 g faina
- 4 oua
- sare
Mod de preparare:
Pune apa la foc cu untul, zaharul si putina sare. Cand a dat in clocot, trage cratita pe marginea aragazului si adauga toata faina deodata, amestecand enrgic, pana ce coca se dezlipeste de pe peretii si fundul vasului.
Cand s-a racorit adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte, pana ce se incorporeaza complet.
Cu ajutorul unei lingurite sau al unui spirt, formeaza bastonase pe tava neunsa.
Lasa-le sa coaca la foc mediu 20 de minute, apoi la foc redus, 20 de minute.
Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le sa se raceasca, taiae capacele si umplele cu crema.
Freacă gălbenuşurile cu zahăr, încorporează făina şi subţiază treptat cu laptele fiert cu vanilia.
Pune crema la baie de aburi, amestecă până ce se îngroaşă, apoi las-o la răcit.
Umple chou-urile cu crema vanilată şi toarnă deasupra caramel.
Eclere cu vanilie
Pofta buna!
Pofta buna!