Croasante cu lapte si unt din: faina, lapte, zahar, ulei, sare, drojdie uscata, apa calda, unt. Ingrediente: 500 g făină 125ml lapte 3 linguri ulei 2 linguri zahar 1 lingurita sare 1 plic drojdie uscata 1/4 apa calda 125 g unt 1 ou Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apa caldă, adaugi un praf de […]
Croasant cu ciocolată
PrinteazaCroasant cu ciocolată din: oua, crema de ciocolata, unt, faina, ulei, otet, apa si sare.
Ingrediente:
- 1 ou
- 100 g crema de ciocolata
pentru aluat:
- 200 g unt
- 11 linguri cu faina
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingura cu otet
- 1 cescuta cu apa rece
- 1 lingurita rasa cu sare
Mod de preparare:
Freacă untul (la temperatura camerei) cu trei linguri cu făină, împarte compoziţia obţinută în trei părţi. într-un castron, pune restul defăină cu uleiul, oţetul, apa şi sare şi frământă bine.
Lasă compoziţia să se odihnească, întinde o foaie pătrată (30-40 cm) şi adaugă una dintre cele trei părţi de unt frecat.
Impătureşteo şi las-o la frigider 30 de minute. Apoi, aluatul răcit îl întinzi încă o dată şi îl acoperi cu cea de-a doua parte de unt. si iar 30 de minute la rece, apoi repeţi operaţia cu ultima parte de unt.
Intinde aluatul în formă de cerc şi taie-l în opt triunghiuri.
Pe latura mai scurtă, pune o linguriţă cu ciocolată şi rulează uşor.
Aşază croasanţii într-oi tavă tapetată cu hârtie de copt.
Unge cu ou bătut şi coaice-i la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
Croasant cu ciocolată
Pofta buna!
Croasante (croissants) cu unt si ciocolata
Croasante (croissants) cu unt si ciocolata din: faina, drojdie, zahar, lapte praf, apa rece, unt, ciocolata neagra, ou, ciocolata topita. Ingrediente: 500 g făină albă 7 g drojdie uscată 45 g zahăr 60 gr lapte praf 300 ml apă rece 280 g unt 100 g ciocolată neagră ruptă în bucăţi 1 ou bătut ciocolată topită, […]