Cremă de Brânză Delicioasă: Secrete Tradiționale și Nutriționale din: branza de vaci, smantana, unt, usturoi, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 200g brânză proaspătă de vaci 50ml smântână cu conținut ridicat de grăsime 2 linguri de unt moale 1 cățel de usturoi, pisat (opțional) Sare și piper după gust Verdeață tocată (pătrunjel, mărar), opțional Mod […]
Cremă de lămâie în jumătăţi de lămâie
PrinteazaCremă de lămâie în jumătăţi de lămâie din: zahar, suc de lamaie, lamaie, oua, coaja de lamaie, unt si sare.
- o ceasca si doua linguri de zahar
- o jumatate de ceasca de suc de lamaie proaspat
- o lamaie mare
- 5 oua mari
- o lingura de coaja de lamaie rasa
- 10 linguri de unt
- sare
Mod de preparare:
Amestecă ceaşca de zahăr, sucul de lămâie, patru ouă, un gălbenuş de la al cincilea şi coaja de lămâie într-o crăticioară.
Adaugă apoi untul. Pune-l pe foc mic şi amestecă pentru aproximativ 12 minute, până când se îngroaşă.
Strecoară amestecul şi lasă-l să se răcească.
Bate albuşul şi celelalte două linguri de zahăr rămase într-un castron.
Ţine castronul deasupra unei crăticioare cu apă care fierbe pe aragaz şi amestecă aproximativ un minut, până se topeşte zahărul.
Cu un mixer, bate amestecul de albuş şi zahărul până se îngroaşă.
Adaugă apoi compoziţiaîn amestecul de lămâie care s-a răcit.
Taie lămâia în două, scobeşte conţinutul şi varsă crema de lămâie înăuntru.
Cremă de lămâie în jumătăţi de lămâie
Pofta buna!
Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat
Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare. Ingrediente: 1 litru de lapte 8 ouă 200g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat Un praf de sare Pentru caramel: 150g zahăr 50ml apă Mod de preparare: Într-o cratiță, topește zahărul pentru caramel până devine […]
Pofta buna!