Curcan prajit cu alune
PrinteazaCurcan prajit cu alune din: curcan, ulei de masline, alune, mar, stafide, ceai de iasomie si varza de bruxelles.
- 1 curcan de 6 kilograme
- 20 ml ulei de măsline rafinat
- 100 g alune pisate
- 1 măr
- 20 g de stafide
- 20 g ceai de iasomie uscat
- 100 g varză de Bruxelles
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul când începeţi prepararea curcanului şi dezosati carnea. Aceasta se tine la marinat, timp de o oră, în ulei, stafide, ceai de iasomie, sare, piper. Alunele se combină cu mărul tăiat în felii subţiri şi cu câteva stafide.
Curcanul se ţine la cuptor, la foc mediu, aproximativ 2 ore. Amestecul cu alune şi măr se presară peste curcan şi se mai ţine la cuptor timp de 1 minut. Se serveşte cu varză de Bruxelles ţinută la aburi 1 minut în prealabil.
Curcan prajit cu alune
Pofta buna!