Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan

Printeaza

Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper, faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi asortate, suc de lamaie si boia.

Ingrediente:Gulii_pane_într-o_crusta_crocanta_de_parmezan

  • 2 oua
  • 800 g gulii
  • sare
  • piper
  • 500 g faina
  • circa 150 g pesmet
  • 40 g parmezan ras
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 400 g iaurt
  • 4 linguri verdeturi asortate, tocate
  • suc de lamaie
  • boia

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle. Se decojesc guliile şi se taie felii subţiri, de numai 4 mm grosime. Se sărează şi se piperează; se tăvălesc prin făină şi se trec prin ouă bătute. Se amestecă pesmetul şi parmeza­nul şi se tăvălesc înăuntru feliile de gulii; se presează. Se prăjesc pe rând în ulei încins 2-3 min. pe fiecare parte, până se rumenesc.

Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. 2 Pentru sos, se amestecă iaurtul cu verdeaţă; se condimentează cu suc de lămâie şi un praf de boia. Se servesc feliile de gulii cu sos şi se ornează după fantezie.

Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan

Gulii_pane_într-o_crusta_crocanta_de_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.