Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan
PrinteazaGulii pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper, faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi asortate, suc de lamaie si boia.
- 2 oua
- 800 g gulii
- sare
- piper
- 500 g faina
- circa 150 g pesmet
- 40 g parmezan ras
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 400 g iaurt
- 4 linguri verdeturi asortate, tocate
- suc de lamaie
- boia
Mod de preparare:
Se bat ouăle. Se decojesc guliile şi se taie felii subţiri, de numai 4 mm grosime. Se sărează şi se piperează; se tăvălesc prin făină şi se trec prin ouă bătute. Se amestecă pesmetul şi parmezanul şi se tăvălesc înăuntru feliile de gulii; se presează. Se prăjesc pe rând în ulei încins 2-3 min. pe fiecare parte, până se rumenesc.
Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. 2 Pentru sos, se amestecă iaurtul cu verdeaţă; se condimentează cu suc de lămâie şi un praf de boia. Se servesc feliile de gulii cu sos şi se ornează după fantezie.
Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan
Pofta buna!