Prăjitură cu bezea si mere (varianta)

Printeaza

Prăjitură cu mere şi bezea din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, baton de vanilie, scortisoara, suc de lamaie, albusuri, pesmet, faina,unt si zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_si_bezea

aluat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 ou

umplutura:

  • 10 mere
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 290 g zahar
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 8 albusuri
  • 4 linguri pesmet

in plus:

  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se frământă împreună cu 2  linguri de apă rece. Se înfăşoară aluatul în folie şi se dă la frigider cca 30 min. Se decojesc merele, se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi se taie pulpa cuburi. Se pun la fiert, la foc moale, cu miezul de vani­lie, scorţişoară, 50 g zahăr şi suc de lămâie, timp de cca 10 min. Se lasă să se răcească şi se pasează.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat albuşurile şi se adaugă restul de zahăr, apoi se bate în continuare bezeaua. Se pune aluatul într-o tavă unsă şi se ridică o margine înaltă; se presară pesmet. Se aşază deasu­pra compoziţia de mere şi bezeaua; se acoperă pră­jitura şi se coace cca 20 min.

Se frământă un aluat sfărâmicios din făină, fulgi de unt şi zahăr; se presară pe prăjitură şi se mai lasă să se coacă cca 30 min. Se lasă să se răcească şi apoi se pudrează cu zahăr.

Prăjitură cu mere şi bezea

Prajitura_cu_mere_si_bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.