Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat
PrinteazaTocana de vita cu morcovi si bacon afumat din: piept de vita, bacon afumat, morcov, telina, ceapa, ulei, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel si usturoi.
Ingrediente:
- un kg piept de vita
- 100 g bacon afumat
- 800 g morcov
- 2 tije de telina
- o ceapa mare
- 2 linguri ulei
- 250 ml vin alb sec
- o crenguta cimbru
- o foaie de dafin
- sare
- piper
- o legatura patrunjel
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se încinge uleiul şi se prăjesc ceapa tăiată peştişori şi baconul tăiat bucăţele. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune carnea tăiată bucăţi.
După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa si baconul, se sărează şi se piperează, se toarnă vinul şi se adaugă usturoiul strivit grosier.
Pătrunjelul, cimbrul şi frunza de dafin se leagă şi se pun în cratiţă. Se acoperă şi se fierb 90 de minute.
Morcovii şi ţelina se taie, se adaugă în cratiţă, se pune apă şi se mai fierb 45 de minute.
La final, se scoate verdeaţa.
Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat
Pofta buna!