Supă de ceapă cu paine si cascaval gratinat
PrinteazaSupă de ceapă cu paine si cascaval gratinat din: ceapa, unt, faina, supa de pui, paine, cascaval, sare si piper.
- 300 g ceapa
- 80 g unt
- 10 g faina
- un litru supa de pui din concentrat
pentru servit:
- 8 felii paine casa
- 100 g cascaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepară mai întâi supa din apă si concentratul cu gust de pui si se lasă deoparte. In oala de fiert supa, se topeşte untul şi se pune ceapa tăiată peştişori. Se lasă 5 minute să se călească la foc mare şi, după ce a devenit aurie, se presară făina. Se amestecă si apoi se toarnă supa caldă de pui.
Se presară sare si piper si se lasă la fiert, la foc mic, cu oala acoperită. Intre timp, pâinea se pune în cuptorul încălzit, cu caşcaval deasupra si se lasă aproximativ 4 minute. Supa se serveşte caldă cu câte două felii de pâine cu caşcaval gratinat.
Supă de ceapă cu paine si cascaval gratinat
Pofta buna!