Peste a la grec

Printeaza

Peste a la grec

Ingrediente:Peste a la grec

  • 1,500 kg peşte
  • 1 kg roşii
  • 1 ceapă
  • 1 lămîie
  • 5 că­ţei de usturoi
  • 250 g spanac
  • 250 g măcriş
  • 5 lin­guriţe pătrunjel tocat
  • 5 linguriţe mărar tocat
  • 5 linguri ulei
  • 1 legătură ceapă verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Radem solzii peştelui, scoatem intesti­nele, spintecîndu-1 pe la burtă. Dacă este mic (scrumbii, guvizi), lăsăm peştele întreg, iar dacă este mare (chefal, calcan), îl tăiem în bucăţi.

Tăiem ceapa, pisăm usturoiul şi le pră­jim în ulei încins într-o cratiţă adîncă. Apoi punem roşii proaspete tăiate în bu­căţi mici, curăţate de seminţe. Adăugăm spanac şi măcriş, tăiate în pătrăţele, pre­cum şi ceapă verde tăiata. Prăjim totul pînă se moaie.

Presărăm mărar şi pătrunjel, tocate mă­runt, sare şi piper. Turnăm apă rece, aco­perim cu capacul şi lăsăm să dea în clo­cot. Pe urmă punem peştele în cratiţă, acoperindu-1 cu capacul şi lăsăm să fiar­bă la marginea aragazului.

Cînd peştele se moaie şi sosul se în­groaşă, scoatem mîncarea într-o farfurie şi garnisim cu felii de lămîie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.