Peste a la grec
PrinteazaPeste a la grec
- 1,500 kg peşte
- 1 kg roşii
- 1 ceapă
- 1 lămîie
- 5 căţei de usturoi
- 250 g spanac
- 250 g măcriş
- 5 linguriţe pătrunjel tocat
- 5 linguriţe mărar tocat
- 5 linguri ulei
- 1 legătură ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Radem solzii peştelui, scoatem intestinele, spintecîndu-1 pe la burtă. Dacă este mic (scrumbii, guvizi), lăsăm peştele întreg, iar dacă este mare (chefal, calcan), îl tăiem în bucăţi.
Tăiem ceapa, pisăm usturoiul şi le prăjim în ulei încins într-o cratiţă adîncă. Apoi punem roşii proaspete tăiate în bucăţi mici, curăţate de seminţe. Adăugăm spanac şi măcriş, tăiate în pătrăţele, precum şi ceapă verde tăiata. Prăjim totul pînă se moaie.
Presărăm mărar şi pătrunjel, tocate mărunt, sare şi piper. Turnăm apă rece, acoperim cu capacul şi lăsăm să dea în clocot. Pe urmă punem peştele în cratiţă, acoperindu-1 cu capacul şi lăsăm să fiarbă la marginea aragazului.
Cînd peştele se moaie şi sosul se îngroaşă, scoatem mîncarea într-o farfurie şi garnisim cu felii de lămîie.
Pofta buna!