Ceapă rosie umplută
PrinteazaCeapă rosie umplută din: ceapa rosie, linte, telina, bacon, pesmet, cimbru, curry, unt, patrunjel, sare si piper.
- 5 cepe rosii
- 200 g linte
- o ramurica telina
- 250 g bacon
- 3 linguri pesmet
- 2 crengute cimbru
- o lingura curry
- 70 g unt
- cateva fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală cu apă clocotită se pun să fiarbă 4 cepe şi se lasj un sfert de oră. Apoi, se scurg, se lasă să se răcorească puţin si se golesc la interior. Intr-o tigaie cu 20 g unt topit, se pune ceapa rămasă să se călească, se adaugă ţelina tăiată mărunt şi apoi baconul tăiat cuburi mici. Se lasă să se călească împreună 5 minute, se adaugă lintea şi apoi se toarnă apă şi se fierbe 20 de minute, în funcţie de linte.
La sfârşitul fierberii, se adaugă curry, sare şi piper. Cu acest amestec se vor umple cepele Si se pun într-un vas de cuptor uns cu un pic de unt. Peste fiecare ceapă se presară pesmet si un pic de unt şi se dau la cuptor pentru un sfert de oră. Se servesc cu pătrunjel mărunt tocat.
Ceapă rosie umplută
Pofta buna!