Sos picant de roşii
PrinteazaSos picant de roşii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, chilli, oregano, frunze de salvie, vin rosu, sare piper.
- 7 rosii bine coapte
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 lingurita zahar
- 1 pra de chilli
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 2-3 frunze de salvie
- 50 ml vin rosu sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti ceapa şi usturoiul tocate măruntîn uleiul bine încins, amestecând permanent, până capătă culoarea gălbuie.Adaugi rosiile decojite si taiate cubulete mici, oregano uscat, ardeiul iute taiat in lungime si cu semintele scoase. Lasi sa fiarba totul, la foc mic, circa 20 de minute.
Când roşiile sunt bine fierte, scoţi deoparte ardeiul iute, adaugi un praf de chilii, frunzele de salvie, vinul în care ai dizolvat zahărul, sare şi piper, după gust. Laşi să mai fiarbă 10 minute, apoi îl iei deoparte de pe foc şi il servesti la asezonarea fripturilor sau a pastelor.
Sos picant de roşii
Pofta buna!
Like!