Consomeu finlandez

Printeaza

Consomeu finlandez

Ingrediente:Consomeu finlandez

  • 2 l consomeu
  • 3 ouă
  • 100 g frişca lichidă sau lapte
  • 100 g făină
  • 120 g caşcaval sau parmezan ras
  • sare
  • puţin zahăr
  • 100 g unt

 

 

Mod de preparare:

Se prepară un aluat subţire din făină, 80 g unt, sare, zahăr, 3 gălbe­nuşuri, lapte sau frişcă, albuşurile bătute spumă şi caşcavalul ras.

Se unge cu unt o formă de tartă, se toarnă compoziţia şi se coace la cuptor, la foc domol, circa 25 minute.

Cînd s-a răcit, se taie beţişoare de circa 15 cm. Se servesc cu consomeul fierbinte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.