Chiftele din carne de curcan cu linte si fenicul
PrinteazaChiftele din carne de curcan cu linte si fenicul din: carnati de curcan, seminte de fenicul, ulei de masline, ceapa, morcovi, bulb de fenicul, usuturoi, vin rosu, linte verde, supa de vita, zeama de lamaie si patrunjel.
Ingrediente:
- 450 g carnati proaspeti din carne de curcan
- 1 lingura seminte de fenicul
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 morcovi medii, tocati marunt
- 1 bulb de fenicul, curatat si feliat subtire
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 100 ml de vin rosu
- 200 g linte verde
- 1 lingura pasta de rosii
- 850 ml supa de pui sau de vita
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 mana de patrunjel tocat, pentru servit
Mod de preparare:
Scoate carnea din cârnaţi şi pune-o într-un castron. Adaugă seminţele de fenicul şi amestecă bine. Formează 16 chiftele de mărimea unei nuci. Incinge 1 linguriţă de ulei într-o tigaie mare, nonaderentă. Prăjeşte chiftelele timp de 5 minute, întorcându-le frecvent, până se rumenesc uniform. Aşază-le pe 0 farfurie.
Pune şi restul de ulei în tigaie, apoi adaugă ceapa, morcovii şi feniculul. Acoperă-le cu un capac şi lasă-le pe foc mic, până se înmoaie, timp de 10 minute. Amestecă din când în când. Indepărtează capacul, dă focul mai mare şi lasă legumele să se rumenească. Adaugă usturoiul, lasă-l să sfârâie 1 minut, apoi stropeşte cu vin şi lasă compoziţia să scadă la jumătate.
Adaugă lintea, piureul de roşii şi supa. Acoperă cu un capac şi lasă totul să fiarbă, timp de 25 de minute, până când se înmoaie lintea. Adaugă chiftelele şi puţină apă, dacă este nevoie. Acoperă din nou şi lasă să fiarbă înăbuşit timp de 10 minute, până se pătrunde carnea. Stropeşte cu zeamă de lămâie, asezonează după gust şi presară pătrunjel.
Chiftele din carne de curcan cu linte si fenicul
Pofta buna!