Terină cu bacon si carne de vită
PrinteazaTerină cu bacon si carne de vită din: ulei de floarea soarelui, frunze de salvie, ceapa, concentrat pentru supa, bacon si carne tocata de vita.
- ulei de floarea soarelui, pentru uns
- 2 frunze de salvie, tocata marunt
- 1/2 ceapa, tocata marunt
- 1 cub concentrat pentru supa
- 8 felii de bacon
- 500 g carne tocata de vita
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C şi unge cu ulei o formă de cozonac. Pune ceapa, salvia şi cubul pentru supă sfărâmat într-un bol şi toarnă peste ele 300ml de apă clocotită.
Amestecă bine şi lasă totul deoparte. Tapetează forma de cozonac cu feliile de bacon, întinse în prealabil cu dosul unei linguri.
Păstrează 1 felie de bacon şi toac-o mărunt. Mixează baconul tocat împreună cu carnea tocată şi amestecul de ceapă, adaugă piper negru măcinat şi transferă totul în forma pentru cozonac. Dă terina la cuptor timp de 40 de minute, apoi scoate-o pe un platou şi serveşte-o feliată.
Terină cu bacon si carne de vită
Pofta buna!
Ce bine arata terina cu bacon si carne de vita