Crema de zahăr ars
PrinteazaCrema de zahăr ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat.
- 1 l lapte
- 8 oua
- 200 g zahar + 150 g zahar pentru tapetat
- 1 plic cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Pune pe foc, într-o cratiţă smălţuită, 150 g de zahăr la flacără mică. Amestecă-I cu o lingură de lemn până ce se caramelizează.
Când devine maro roşcat, ia de pe foc şi înclină cratiţa dintr-o parte în alta, apoi circular, pentru a o tapeta cu zahărul caramelizat.
Separat, bate patru ouă întregi şi gălbenuşurile de la celelalte cu zahărul şi zahărul vanilat până ce se omogenizează.
In alt vas, bate spumă albuşurile rămase şi adaugă-le peste compoziţia de zahăr cu ouă.Pune laptele pe foc foarte mic şi adaugă treptat ouăle, amestecând încontinuu, până la omogenizare.
Când se întăreşte puţin, toarnă totul în cratiţa tapetată şi dă la cuptorul foarte bine încins. Lasă la foc foarte mic 20 de minute.
După ce se răceşte, răstoarnă pe platou şi decorează cu portocală confiată, bucăţele de banană, lămâie, alte fructe etc.
Crema de zahăr ars
Pofta buna!
N-am mai mancat crema de zahar ars de o caruta de vreme