Tort cu ananas si cirese
PrinteazaTort cu ananas si cirese din: unt, zahar praf, ananas, cirese, faina, praf de copt, extract de vanilie, oua, zahar pudra, gem de cirese, smantana si extract de vanilie.
- 250 g unt topit, plus extra pentru uns
- 250 g de zahar, plus 2 linguri
- 1 conserva de ananas
- 3 cirese confiate, taiate pe jumatate
- 300 g de faina
- 1 lingura praf de copt
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 4 oua mari
- zahar pudra, pentru decor
pentru umplutura:
- 6 linguri gem de cirese sau de visine
- 250 ml de smantana pentru frisca
- 1 lingura de zahar
- 1/2 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt 2 forme pentru tort cu diametrul de 20cm, apoi tapetează-le cu hârtie de copt. Presară 2 linguri de zahăr pe fundul uneia dintre ele. Scurge ananasul deasupra unui castron pentru a păstra zeama.
Toarnă 100ml din zeama de la ananas într-un bol de mixer, şterge 3 rondele de ananas cu prosoape de hârtie şi taie-le în jumătăţi.
Aşază-le în forma de tort in care ai presarat zaharul si decoreaza-le cu cirese confiate.
Adaugă în bolul cu zeama de ananas untul topit, zahărul, făina, praful de copt, extractul de vanilie şi ouăle şi mixează-le. împarte amestecul între cele două forme. Dă-le la cuptor 30 de minute, până când o scobitoare înfiptă în blat iese curată.
Lasă blaturile 5 minute să se răcească în formă, apoi răceşte-le complet pe un grătar pentru prăjituri (partea cu ananasul să fie în sus) şi îndepărtează hârtia de copt.
Unge cu gem blatul fără ananas. Bate smântână pentru frişcă împreună cu zahărul şi extractul de vanilie, până devine fermă, apoi adaug-o peste stratul de gem.
Aşază cel de-al doilea blat peste stratul de frişcă şi presară puţin zahăr pudră.
Tort cu ananas si cirese
Pofta buna!