Cuscus cu ardei
PrinteazaCuscus cu ardei din: cuscus, sofran, sare, piper, ulei de masline, dovlecei, ardei capia, mazare si patrunjel.
Ingrediente:
- 1 pachet cuscus
- un praf sofran
- sare
- piper alb si rosu macinat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 dovlecei
- 2-3 ardei capia
- 300 g mazare prefiarta
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se pune apă într-o oală şi se lasă să clocotească. Se toarnă cuşcuşul şi şofranul si se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se scoate în sită şi se lasă sub jet de apă, apoi se pune la scurs.
Se curăţă legumele, se taie cubulete si se pun în tigaie să se călească. Se adaugă sare şi Ipiper, după gust.
Se scoate mazărea prefiartă, se scurge de zeamă şi se trece printr-un jet de apă călduţă. Legumele călite se toarnă într-un bol, se adaugă cuşcuşul şi mazărea.
Se amestecă şi se servesc ornate cu pătrunjel.
Cuscus cu ardei
Pofta buna!