Borş de perişoare cu albitura
PrinteazaBorş de perişoare cu albitura
- 1 kg oase de vacă
- 500 g came de vacă
- 20 g orez
- 1 ou
- sare
- piper
- 1/2 l borş
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 1 ceapă
- 1 albitură
- 200 g roşii
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuştean
- 4 l apă
Mod de preparare:
Oasele se fierb în 4 1 apă cu sare şi ceapă circa 1 1/2 oră, apoi se strecoară.
Perişoarele se fac din carne, 1 ou crud, piper, sare şi orez, apoi se fierb în supa cu zarzavatul tăiat cuburi mici.
Cînd este fiert, se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, apoi se mai fierbe circa 15 minute.
Se dă la o parte şi se pune verdeaţa tocată.
Se poate prepara şi fără oase.
Pofta buna!