Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru

Printeaza

Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru din: pulpa de manzat, pudra de ardei iute, chimion, usturoi, ulei de floarea soarelui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, fasole rosie, coriandru si lipii tortilla.

 

Ingrediente:Stir_fry_de_vita_cu_ardei_iute_si_coriandru

  • 150 g pulpa de manzat, taiata in fasii foarte subtiri
  • 1 lingurita pudra de ardei iute
  • 1/2 lingurita de chimion macinat
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 lingurite ulei de floarea soarelui
  • 1 ardei gras galben, curatat de cotor, taiat in sferturi si tocat
  • 1 ceapa rosie, feliata subtire
  • 2 rosii, tocate
  • 1 conserva de 400 g de fasole rosie, scursa
  • 1 mana de coriandru proaspat
  • 4 lipii tortilla

 

Mod de preparare:

Pune carnea într-un castron împreună cu mirodeniile şi usturoiul, apoi amestecă bine. Dacă ai timp, las-o la marinat câteva ore.

Incinge uleiul într-un wok, adaugă carnea şi prăjeşte-o timp de 1-2 minute, până când îşi schimbă culoarea. Scoate-o pe o farfurie.

Adaugă ardeii şi jumătate din cantitatea de ceapă şi sotează-le în zeama lăsată în wok – adaugă şi puţină apă pentru a preveni arderea.

Pune în wok roşiile şi fasolea, asezonează şi încălzeşte totul, apoi presară coriandrul proaspăt. 3 între timp, încălzeşte lipiile tortilla.

Cel mai bine este să o faci la flacără directă, pentru că le oferă o aromă subtilă de afumătură. Adaugă carnea în wok şi încălzeşte-o puţin, împreună cu legumele.

Serveşte totul cu lipii tortilla, ceapă şi coriandru.

Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru

Stir_fry_de_vita_cu_ardei_iute_si_coriandru

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place de mor stir fry-ul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.