Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru
PrinteazaStir-fry de vită cu ardei iute si coriandru din: pulpa de manzat, pudra de ardei iute, chimion, usturoi, ulei de floarea soarelui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, fasole rosie, coriandru si lipii tortilla.
- 150 g pulpa de manzat, taiata in fasii foarte subtiri
- 1 lingurita pudra de ardei iute
- 1/2 lingurita de chimion macinat
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 lingurite ulei de floarea soarelui
- 1 ardei gras galben, curatat de cotor, taiat in sferturi si tocat
- 1 ceapa rosie, feliata subtire
- 2 rosii, tocate
- 1 conserva de 400 g de fasole rosie, scursa
- 1 mana de coriandru proaspat
- 4 lipii tortilla
Mod de preparare:
Pune carnea într-un castron împreună cu mirodeniile şi usturoiul, apoi amestecă bine. Dacă ai timp, las-o la marinat câteva ore.
Incinge uleiul într-un wok, adaugă carnea şi prăjeşte-o timp de 1-2 minute, până când îşi schimbă culoarea. Scoate-o pe o farfurie.
Adaugă ardeii şi jumătate din cantitatea de ceapă şi sotează-le în zeama lăsată în wok – adaugă şi puţină apă pentru a preveni arderea.
Pune în wok roşiile şi fasolea, asezonează şi încălzeşte totul, apoi presară coriandrul proaspăt. 3 între timp, încălzeşte lipiile tortilla.
Cel mai bine este să o faci la flacără directă, pentru că le oferă o aromă subtilă de afumătură. Adaugă carnea în wok şi încălzeşte-o puţin, împreună cu legumele.
Serveşte totul cu lipii tortilla, ceapă şi coriandru.
Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru
Pofta buna!
Imi place de mor stir fry-ul