Ardei umpluţi şi gratinaţi
PrinteazaArdei umpluţi şi gratinaţi din: ardei, vanata, rosii, dovlecei, ceapa rosie, praz, cimbru verde, piper, pesmet, ulei de masline, pasta de masline, pasta de ardei si cascaval de post.
- 4 ardei rosii
- o vanata
- 6-8 rosii
- 2-3 dovlecei
- o ceapa rosie
- un fir praz
- cimbru verde
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 2-3 linguri pesmet
- ulei de masline
- 2-3 linguri pasta de masline
- o lingura pasta de ardei
- 200 g cascaval de post
Mod de preparare:
Se curăţă, pentru început, ardeii, se spală bine si se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant. Se spală dovleceii si vânătă si se taie cubulete.
Se presară sare si se lasă 1-2 ore în sită. După ce s-au scurs, se perpelesc în tigaie împreună cu ceapa roşie si prazul. La final, se condimentează si se amestecă cu pesmetul uşor rumenit.
Se stropeşte tava cu ulei, se unge cu pasta de măsline şi cu pasta de ardei şi se aşază un pat de roşii feliate.
Se presară busuioc si, la final, se aşază ardeii umpluţi cu compoziţia de legume.
Se rade caşcaval si se bagă în cuptor. Se lasă să se rumenească uşor si se servesc ornaţi cu sos şi cimbru verde.
Ardei umpluţi şi gratinaţi
Pofta buna!
Imi place reteta asta!