Portofele cu carne tocata
PrinteazaPortofele cu carne tocata din: aluat foitaj, carne tocata, ceapa, galbenusuri, vin alb, ulei, sare si piper.
- 1 pachet de aluat foitaj
- 300 g carne tocata
- 1 ceapa alba
- 2 galbenusuri
- 100 ml vin alb
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei împreună cu carnea tocată (poţi folosi un singur tip de carne sau amestec de vită şi porc). Stropeste cu vin şi potriveşte de sare şi piper. Lasă pe foc până ce scade toată zeama. Dă deoparte ca să se răcească.
Când aluatul este gata de modelat, presară pe blatul de lucru o mână de făină, aşază aluatul şi întinde-l cu sucitorul. Taie discuri mari, pune compoziţie de carne pe fiecare jumătate, apoi înveleşte cu cealaltă parte, astfel încât să arate ce un semicerc. Sigilează marginile cu furculiţa şi crestează pe întreaga suprafaţă.
Unge portofelele cu gălbenuş şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor 30 de minute.
Portofele cu carne tocata
Pofta buna!