Gulas de vita cu ardei gras
PrinteazaGulas de vita cu ardei gras din: carne de vita, ceapa, untura, boia dulce, boia iute, supa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper alb, cartofi, ardei gras si patrunjel.
- 600 g carne de vita pentru gulas
- 250 g ceapa
- 2 linguri untura
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- 400 ml supa
- 200 ml vin rosu
- 2 foi de dafin
- sare
- piper alb
- 700 g cartofi
- 1 kg ardei gras asortat
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Carnea se sterge cu prosoape de hartie. Se curata ceapa si se taie. Se incinge untura intr-o cratita mare si se prajesc inauntru carnea si ceapa.Se pudreaza cu cele 2 feluri de boia si se amesteca. Se stinge cu supa si vin si se da in fiert. Se adauga foaia de dafin, sare si piper.
Se acopera cratita si se lasa sa se inabuse gulasul timp de circa 90 de minute. Se decojesc cartofii, se spala si se fierb 20 de minute in apa cu sare. Se scurg. Se taie jumatati ardeii grasi, se curata si se taie felii.
Dupa primele 45 de minute de fierbere, se adauga in gulas bucatile de ardei gras. Cu circa 15 minute inainte de a fi gata se adauga cartofii.
Se spala patrunjelul, se scutura si se toaca. Se mai potriveste o data gulasul de sare, piper si boia, dupa gust. Se adauga apoi in cratita patrunjelul tocat.
Gulas de vita cu ardei gras
Pofta buna!
Demential gulasul asta