Prăjitură cu morcov şi nucă

Printeaza

Prăjitură cu morcov şi nucă din: oua, zahar, ulei, faina, nuca, morcov, praf de copt si unt.

Ingrediente:Prajitura_cu_morcov_si_nuca

  • 5 oua
  • 10 lingura cu zahar
  • 6 linguri cu ulei
  • 9 linguri cu faina
  • 150 g nuca
  • 1 morcov ras
  • 1 praf de copt
  • 1 cub de unt

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu zahărul până ce obţii o cremă densă. Toarnă uleiul treptat şi amestecă în continuare. Adaugă făina cernută şi praful de copt.

Incorporează morcovul ras şi nuca. Unge cu unt un castron termorezistent (sau două mai mici). Dă la cuptorul încins în prealabil pentru o jumătate de oră.

Spre finalul timpului de coacere, testează cu o scobitoare dacă aluatul este bine făcut, însă nu deschide uşa cuptorului în primul sfert de oră.

La servire, decorează cu mentă proaspătă.

Prăjitură cu morcov şi nucă

Prajitura_cu_morcov_si_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.