Cornuleţe cu ceapă roşie învelite în bacon
PrinteazaCornuleţe cu ceapă roşie învelite în bacon din: faina, ulei, lapte, zahar, drojdie, unt, cascaval, bacon afumat si ceapa rosie.
- 900 g faina
- 200 ml ulei
- 500 ml lapte caldut
- 2 linguri zahar
- drojdie
- unt
- 50 g cascaval
- 150 – 200 g felii subtiri de bacon afumat
- 1 ceapa rosie
Mod de preparare:
Pui drojdia în laptele puţin călduţ şi îndulcit. Cerni făina, pui sarea, caşcavalul ras, ceapă roşie rasă, maiaua şi uleiul. Frămânţi bine şi pui aluatul la dospit până îşi dublează volumul. Pui aluatul dospit pe o planşetă, întinzi o foaie subţire şi o tai pătrăţele, pe care la rândul lor le tai în două şi obţii nişte triunghiuri.
Pe partea mai lată pui o bucăţică de unt, rulezi şi înveleşti fiecare cornuleţ într-o feliuţă de bacon. Pui tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Ar trebui să iasă circa 24 de bucăţi.
Cornuleţe cu ceapă roşie învelite în bacon
Pofta buna!
Ineresanta rau reteta asta!
Cornuletele astea sunt bune de aperitiv!