Paste cu sos
PrinteazaPaste cu sos din: ou, galbenusuri, faina, sare, seminte de pin, sare grunjoasa, ulei de masline si branza de oaie.
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- faina de calitate
- sare
pentru sos:
- seminte de pin
- sare grunjoasa
- ulei de masline
- branza de oaie
Mod de preparare:
Intr-un vas amesteci oul întreg cu cele 2 gălbenuşuri şi un praf de sare. Adaugi treptat făina, amestecând până ce compoziţia devine omogenă, nelipicioasă. Intinzi o foaie cât se poate de subţire şi rupi bucăţi mici, neregulate. Laşi să se usuce un timp, după care fierbi pastele în apă fierbinte în care ai pus un praf de sare.
Scoţi pastele şi le serveşti cu sosul dinainte pregătit. Pentru sos, freci într-un mojar seminţe de pin cu sare grunjoasă. Adaugi treptat un fir subţire de ulei de măsline. Serveşti pastele cu brânză de oaie uscată, proaspăt rasă sau cu parmezan.
Paste cu sos
Pofta buna!