Desert cu ciocolata, banane si caramel sarat
PrinteazaDesert cu ciocolata, banane si caramel sarat din: pastaie de vanilie, banane, zahar, smantana, unt, sare de mare, lapte, smantana si ciocolata amaruie.
- 1/2 pastaie de vanilie, cu semintele scoase
- 2 banane, feliate
pentru caramelul sarat:
- 2 linguri de zahar
- 3 linguri de smantana pentru frisca
- 1 lingura de unt
- 1 varf de cutit fulgi de sare de mare
pentru sosul de ciocolata:
- 2 linguri de lapte integral
- 1 lingura de smantana pentru frisca
- 50 g de ciocolata amaruie, rupta in bucatele
Mod de preparare:
Pentru caramelul sărat, pune zahărul împreună cu 2 linguri de apă într-o crăticioară cu fundul dublat. Aşaz-o pe foc mic şi amestecă până când se dizolvă tot zahărul. Dă focul mai mare şi lasă zahărul să se caramelizeze şi să înceapă să bolborosească. Dă-l la o parte de pe foc şi încorporează smântână, untul şi sarea de mare – ai grijă fiindcă va sfârâi şi e posibil să te stropeşti! Amestecă bine până la omogenizare.
Pentru sosul de ciocolată, adu laptele împreună cu smântână la punctul de fierbere. Pune ciocolata într-o castron şi toarnă peste ea 2/3 din amestecul de lapte. Mixează cu un tel până când obţii un amestec omogen, apoi ajustează grosimea sosului încorporând restul de lapte.
Adaugă seminţele de vanilie în smântână pentru frişcă şi bate-o până când obţii o consistenţă pufoasă, cu vârfuri moi. încorporează bezelele şi feliile de banane, dar păstrează câteva felii pentru decor. Serveşte-le imediat pe farfurii, stropite cu sosurile de ciocolată şi de caramel, cu felii de banane.
Desert cu ciocolata, banane si caramel sarat
Pofta buna!
Vreau si eu desert cu ciocolata!