Bame cu carne de vită
PrinteazaBame cu carne de vită
- 700 g came de vită
- 800 g bame
- 1 lingură bulion sau 300 g roşii
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- sare
- 1 lingură oţet
- 1 legătură de pătrunjel
- 120 g ulei
- 1/2 pahar vin
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă cu puţin ulei. Cînd este gata, se scoate şi, în sosul rămas, se pun făina şi ceapa tocată, se călesc puţin, apoi se sting cu supă sau apă şi bulion sau cu roşii curăţate şi tăiate.
Se fierbe circa 20 minute, se strecoară peste carne şi se dă la fiert.
Bamele se curăţă, se opăresc cu oţet diluat, se spală bine şi cînd carnea este aproape gata, se pun bamele peste carne şi se mai fierb circa 10 minute.
Se pune 1/2 pahar de vin şi se mai fierbe în continuare circa 10 minute.
Pătrunjelul se toacă şi se presară pe mîncare.
Pofta buna!