Blanchet cu carne de vită cu garnitură de pilaf
PrinteazaBlanchet cu carne de vită cu garnitură de pilaf
- 700 g carne de vită
- 120 g ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 150 g făină
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- zeamă de lămîie
- 250 orez
- 40 g unt
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se fierbe cu apă şi sare, apoi se pune zarzavatul şi ceapa tăiate bucăţi mari şi se fierbe în continuare.
Separat se căleşte puţin făina, se stinge cu supa de la carne şi se fierbe.
Se amestecă apoi cu gălbenuşurile şi zeama de lămîie şi se pune carnea cu care mai fierbe circa 10 minute.
Se serveşte separat un pilaf simplu, făcut din 250 g orez, 40 g unt, 1/2 ceapă, supă.
Pofta buna!