Salată cu sfeclă si fidea
PrinteazaSalată cu sfeclă si fidea din: naut, mazare, linte, sfecla rosie, fidea de orez, ceapa verde, miez de nuca, usturoi, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, seminte de floarea soarelui, migdale si capere.
- 100 g naut
- 200 g mazare
- 100 g linte
- doua sfecle rosii mici
- 150 g fidea de orez
- ceapa verde
- 100 g miez de nuca
- usturoi
- 75 ml ulei de masline
- o lamaie
- sare
- piper
- patrunjel
- seminte de floarea soarelui
- migdale
- capere
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune o legătură cu ceapă verde spălată şi tăiată bucăţele, miezul de nucă, un căţel de usturoi şi uleiul de măsline. Se adaugă puţin suc de lămâie, sare, piper şi pătrunjel după gust. Se pasează totul cu un blender până se obţine un sos semilichid, eventual adăugându-se puţină apă.
Fideaua de orez se pune într-un bol, se toarnă deasupra apă clocotită şi se acoperă cu un capac. Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, şe fierbe în apă cu sare până se înmoaie şi se păstrează la rece.
Lintea se spală, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Se adaugă năutul, Sfecla roşie fiartă şi tăiată cubuleţe, mazărea fiartă, fideaua de orez scursă de apă şi se amestecă totul.
Se pune în boluri sau farfurii adânci, se toarnă deasupra sosul şi se serveşte imediat. La sos se mai pot adauga migdale, seminte de floarea soarelui sau capere.
Salată cu sfeclă si fidea
Pofta buna!