Chilli cu carne de berbecut
PrinteazaChilli cu carne de berbecut din: seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, carne de berbecut, ghimbir, usturoi, rosii, boia, scortisoara, coriandru, harissa, ardei grasi, naut, coriandru si supa de vita.
- 1 1/2 lingura seminte de chimion
- 1 lingura ulei de masline
- 3 cepe, taiate pe jumatate si feliate subtire
- 1,2 carne tocata de berbecut (sau de vita)
- 2 linguri de ghimbir tocat marunt
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 conserve de 400 g rosii tocate
- cate 1 lingura de boia si scortisoara macinata
- 1 1/2 lingura de coriandru macinat
- 3 linguri de harissa
- 3 ardei grasi rosii, curatati si taiati cuburi
- 2 conserva de 400 g naut, scurs
- 40 g frunze de coriandru, majoritatea tocate, pastreaza cateva frunze intregi pentru servit
- 500 ml supa de vita (din cuburi)
Mod de preparare:
Incinge o cratita mare si prajeste semintele de chimion timp de cateva secunde. Scoate-le si lasa-le deoparte.
Adauga uleiul in cratita si soteaza ceapa timp de 5 minute, pana capata culoare.
Adauga carnea tocata, ghimbirul si usturoiul, soteaza in continuare, amestecand din cand in cand, pana se rumeneste carnea. Scurge grasimea si lichidul care s-a lasat in cratita.
Adauga rosiile, chimionul prajit, condimentele ramasa si harissa – presara condimente in plus daca iti doresti mancarea mai aromata. Pune in cratita si ardeii, anutul si trei sferturi din cantitatea de coriandru proaspat si supa.
Acopera cu un capac si lasa sa fiarba timp de 40 de minute, amestecand ocazional, pana cand sosul se ingroasa.
Presara coriandru proaspat si serveste.
Chilli cu carne de berbecut
Pofta buna!
Trebuie sa fac o data chilli cu carne, am tot auzit de reteta asta asa ca trebuie macar o data sa-l incerc