Tarta cu conopida, broccoli si ciuperci

Printeaza

Tarta cu conopida, broccoli si ciuperci din: faina, untura, apa rece, faina, lapte, cascaval, sofran, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, praz, dovleac, patrunjel si marar.

Ingrediente:Tarta_cu_conopida_broccoli_si_ciuperci

pentru foaie:

  • 600 g faina
  • 300 g untura sau unt
  • 2-3 linguri apa rece

pentru sos:

  • 60 g unt
  • 60 g faina
  • 1 l lapte
  • 50 g cascaval
  • 1 lingurita sofran sau boia

pentru umplutura:

  • conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, praz, dovleac, patrunjel, marar

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu grăsimea şi, dacă este nevoie, cu puţină apă rece, pentru a obţine un aluat mai tare. întinzi din el o foaie mai mare decât tava, din care tai 10 fâşii de 1 cm lăţime. Cu foaia rămasă ta- petezi o tavă unsă şi presărată cu făină.

Din fâşiile de aluat tăia­te mai înainte, formezi deasupra aluatului un grătar, aşezând 5 fâşii pe verticală şi 5 pe orizontală, la distanţe egale. Se formează astfel 36 de pătrăţele. Pui tava la cup­tor la foc potrivit, pentru 25-30 de minute.

Pregatesti sosul: Fierbi 5 minute, la foc potrivit, laptele amestecat cu untul, sare şi piper după gust. Când sosul începe să se îngroaşe, iei vasul de pe foc şi îl împărţi în două cas­troane. Cât este încă fierbinte, pui într-unui din castroane caşcavalul ras şi amesteci până se topeşte, în celălalt castron, pui şofran sau boia şi omogenizezi.

Când sosu­rile s-au răcit puţin, le torni alter­nativ, în pătrăţelele obţinute pe foaia de tartă: un pătrat cu sos alb, unul cu sos gălbui cu şofran (sau roşiatic, cu boia). Aşezi apoi pe fiecare pătrăţel, cât mai decorativ, bucăţi de conopi­dă, felii de ciuperci, rondele de ceapă roşie, bucheţele micuţe de conopidă şi broccoli etc.

Introduci din nou tava la cuptor, până se rumensc uniform legu­mele. Ornezi cu mărar şi pătrunjel, la servire.

Tarta cu conopida, broccoli si ciuperci

Tarta_cu_conopida_broccoli_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.