Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir

Printeaza

Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir din: ulei de masline, conopida, pastarnac, ceapa, seminte de fenicul, seminte de coriandru, turmeric, usturoi, ardei iute, ghimbir, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru.

Ingrediente:Supa_de_pastarnac_si_conopida_cu_ardei_iute_si_ghimbir

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 conopida medie, taiata in buchetele
  • 3 pastarnaci, tocati
  • 2 cepe tocate
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 3 catei de usturoi, feliati
  • 1-2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati
  • 1 bucata de ghimbir de 5 cm, feliata
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 l supa de legume
  • 1 mana de coriandru, tocat

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă încăpătoare şi adaugă legumele. Acoperă cratiţa parţial cu un capac şi lasă legumele să se înăbuşe 10-15 minute, până când se înmoaie, fără să se rumenească.

In altă cratiţă, prăjeşte uşor condimentele, fără ulei, cu un praf de sare, timp de câteva minute, până îşi eliberează aromele. Zdrobeşte-le într-un mojar, până devin o pudră fină.

Pune peste legume usturoiul, ardeii iuţi, ghimbirul şi condimentele şi lasă-le pe foc 5 minute, amestecând deseori. Adaugă zeama şi coaja rasă de lămâie. Toarnă supă cât să acopere legumele. Las-o să fiarbă 25-30 de minute, până când legumele devin foarte moi.

Pasează supa cu un blender, până capătă o consistenţă fină. Dacă e nevoie, dilueaz-o cu apă. Asezoneaz-o din belşug, adaugă coriandrul şi, dacă doreşti, mai pune zeamă de lămâie. Serveşte supa cu pâine crocantă.

Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir

Supa_de_pastarnac_si_conopida_cu_ardei_iute_si_ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.