Tarta cu morcovi si branza

Printeaza

Tarta cu morcovi si branza din: faina, sare, unt, galbenusuri, branza feta, morcovi, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_morcovi_si_branza

pentru aluat:

  • 175 g faina
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri apa rece

pentru umplutura:

  • 500 g branza feta
  • 4 morcovi mari
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci făina într-un vas cu un praf de sare şi pui untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru, pui un gălbenuş, adaugi apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute. Cureţi morcovii şi îi fierbi 30 de minute. Ii scoţi pe o farfurie şi, după ce s-au răcit, îi tai rondele.

Aduci coca de la frigider, întinzi aluatul într-un vas termorezistent, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa. Il coci în cuptorul preîncălzit 15 minute. Il scoţi şi-l laşi puţin la răcit. Pui într-un castron brânza Feta, o pasezi cu o furculiţă, presari puţin piper, adaugi un morcov tăiat rondele şi două gălbenuşuri.

Amesteci ingredientele cu grijă, folosind o lingură de lemn. Torni compoziţia de brânză Feta peste aluat, aşezi deasupra morcovii tăiaţi rondele şi introduci din nou vasul în cuptorul preîncălzit pentru
10 minute. Serveşti tarta rece si daca vrei, o poti decora cu frunze de salvie.

Tarta cu morcovi si branza

Tarta_cu_morcovi_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.