Paste cu carne si sos de brânză
PrinteazaPaste cu carne si sos de brânză din: oua, faina, ulei de masline, carne de pui, ceapa, pasta de tomate, usturoi, busuioc verde, smantana, branza cu mucegai, ardei iute, sare si piper.
- 4 oua
- 350 g faina
- 60 ml ulei de masline
- 400 g carne de pui
- o ceapa
- doua lingura cu pasta de tomate
- 4 catei de usturoi
- 4 fire de busuioc verde
- 200 ml smantana
- 150 g branza cu mucegai
- doi ardei iuti
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa şi doi căţei de usturoi se toacă şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă carnea de pui tocată, se condimentează şi se prăjesc zece minute. Se adaugă o lingură cu pastă de tomate, se ţine pe foc cinci minute, apoi se lasă la răcit.
Intr-un bol se amestecă ouăle cu o linguriţă cu ulei, jumătate de linguriţă cu sare şi făina, până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se lasă să se odihnească zece minute, se întinde într-o foaie subţire şi pe jumătate din foaie se pun din loc în loc grămăjoare de compoziţie.
Se ung cu apă în jurul compoziţiei, se acoperă cu foaia rămasă şi se decupează rondele. Se lasă cinci minute la odihnă, apoi se fierb în apă cu sare la foc mediu, ca să nu se desfacă. Intr-o tigaie se încinge restul de ulei, se adaugă usturoiul rămas pisat şi smântână, se fierb două minute, apoi se adaugă brânza cu mucegai şi pasta de tomate rămasă.
Se condimentează, se adaugă busuioc tocat şi se amestecă. La umplutura pentru paste sau la sosul de branza se poate adauga si ardei iute tocat marunt.
Paste cu carne si sos de brânză
Pofta buna!