Curry de vita cu sfecla si ghimbir
PrinteazaCurry de vita cu sfecla si ghimbir din: sfecla, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, pastai de cardamom, pasta de rosii, miere, chimion, seminte de fenicul, cuisoare, ulei, manzat, ceapa, garam masala si orez.
- 750 g de sfecla cruda
- 1 bucata de ghimbir cat degetul mare
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- 1 legatura mica de coriandru proaspat, jumatate tocat, jumatate cu frunzele intregi pentru decor
- 6 pastai de cardamom
- 2 linguri pasta de rosii
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de chimion macinat
- 1 lingura de coriandru macinat
- 2 linguri seminte de fenicul
- 1/4 lingurita de cuisoare macinate
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1,5 kg vrabioara de manzat, taiata in cuburi
- 2 cepe tocate
- 2 cuburi pentru supa
- 2 lingurite de garam masala
- paine sau orez ,pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe sfecla pana se inmoaie, verific-o cu o furculita. Scurge-o si las-o sa se raceasca, apoi curata. Tai-o in cuburi mari si pastreaza deoparte 2/3 pentru mai tarziu. Marunteste treimea ramasa, intr-un robot de bucatarie, impreuna cu ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, coriandrul tocat, pastaile de cardamom, pasta de rosii, mierea, chimionul, coriandrul macinat, seminte de fenicul, cuisoare si 2 lingurite de piper negru macinat. Mixeaza-le pana obtii o pasta.
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă ce poate fi dată şi la cuptor. Prăjeşte carnea în tranşe, până când se rumeneşte uniform, apoi scoate-o pe o farfurie. Adaugă în cratiţă uleiul rămas, dă focul mai mic, pune ceapa şi soteaz-o până când se înmoaie. Adaugă pasta condimentată şi sotează totul în continuare, până când îşi eliberează aroma.
Pune din nou carnea în cratiţă şi presară cuburile pentru supă sfărâmate, apoi adaugă suficientă apă clocotită încât să acoperi bine toate ingredientele. Adu totul la punctul de fierbere, acoperă cu un capac şi lasă să se înăbuşe timp de 2 ore.
Indepărtează capacul şi dă totul la cuptor timp de 30 de minute, până când carnea devine fragedă. Aşază cratiţa din nou pe foc, adaugă garam maşala şi sfecla păstrată deoparte şi lasă totul să se încălzească bine. Asezonează doar cu sare, presară frunzele de coriandru şi serveşte cu pâine sau orez basmati, dacă doreşti.
Curry de vita cu sfecla si ghimbir
Pofta buna!
Este perfect curry-ul asta de vita