Legume coapte picante cu pilaf si varza creata
PrinteazaLegume coapte picante cu pilaf si varza creata din: dovleac, ceapa rosie, ardei gras, harissa, iaurt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, varza creata, orez basmati si supa de legume.
- 1/2 dovleac placintar (aproximativ 350 g), curatat si taiat in cuburi cu latura de 3 cm
- 1 ceapa rosie, taiata in sferturi
- 1 ardei gras rosu, taiat in bucati de 3 cm
- 1 lingura de harissa (pasta de ardei iute)
- iaurt grecesc semidegresat, pentru servit
pentru pilaf:
- 1/2 lingura ulei de masline
- 1/2 ceapa, feliata subtire
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 bucata de ghimbir de 2 cm, curatat si tocat marunt
- 1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat
- 100 g de varza creata sau Savoy
- 100 g de orez basmati
- 225 ml supa de legume
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C. Pune dovleacul, ceapa si ardeiul gras intr-o tava mare. Amesteca-le cu pasta harissa si asezoneaza-le. Da-le la cuptor timp de 30 de minute, pana cand se rumenesc si se inmoaie. Intre timp, pregateste pilaful. Incinge uleiul de masline intr-o craticioara pe foc mediu, apoi adauga ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.
Asezoneaza-lae si soteaza-le timp de 5 minute, pana cand ceapa devine translucida. Adauga varza creata, orezul si supa. Adu la pucntul de fierbere, da focul mai mic, acopera cratita cu un capac si lasa totul sa fiarba timp de 10-12 minute, pana se patrunde.
Serveste pilaful cu legumele, coapte si cu iaurt.
Legume coapte picante cu pilaf si varza creata
Pofta buna!