Tocanita aromata
PrinteazaTocanita aromata din: carne macra de porc, ceapa rosie, ulei, usturoi, supa de vita, vin alb sec, varza murata, chimen, cartofi, foi de dafin, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper si smantana.
- 500 g carne macra de porc
- 2 cepe rosii
- 2 linguri ulei
- 3 catei de usturoi
- 500 ml supa de vita
- 500 ml vin alb sec
- 1/2 varza murata
- 1 lingura chimen
- 2 cartofi
- 2 foi de dafin
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita boia de ardei
- sare
- piper
- smantana
Mod de preparare:
Porţionezi carnea, o rumeneşti pe toate părţile în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit şi continui călirea încă cinci minute, amestecând mereu să nu se prindă. Adaugi varza tocată, spălată cu apă caldă şi stoarsă bine, şi continui călirea, adăugând din când în când, alternativ, supă şi vin.
Potriveşti gustul cu sare şi piper, adaugi foile de dafin, chimenul, boiaua de ardei, cartofii tăiaţi cuburi şi laşi totul să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute. La final, adaugi pasta de tomate, laşi cinci minute si opresti focul. Servesti mancarea calda cu mamaliguta si cu smantna, adaugate direct in farfurie.
Tocanita aromata
Pofta buna!