Tartă cu spanac si cascaval
PrinteazaTartă cu spanac si cascaval din: faina, unt, galbenus, apa mienala, praf de copt, sare, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, cascaval, sare si piper.
pentru aluat:
- 175 g faina
- 100 g unt
- 1 galbenus
- 3 linguri apa minerala
- 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie
- sare
pentru umplutura:
- 500 g spanac oparit si scurs de zeama
- 6 oua
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe potrivite
- 50 g unt
- cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un vas şi amesteci cu un praf de sare, apoi adaugi untul tăiat bucăţele. Faci o adâncitură în faină, pui un gălbenuş, adaugi apa, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute.
Pentru umplutură, cureţi ceapa, usturoiul şi toci mărunt. încingi ulei într-o tigaie şi căleşti 2-3 minute. Ai grijă să nu se ardă usturoiul, deoarece umplutura va deveni amară. Adaugi spanacul scurs, untul, sarea, piperul şi amesteci ingredientele la foc mic, cam 3 minute. Scoţi coca de la rece, întinzi aluatul într-o tavă rotundă, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi îl coci în cuptorul preîncălzit 10 minute.
Apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit puţin. Torni compoziţia de spanac peste aluat, spargi ouăle deasupra umpluturii şi razi caşcaval. Introduci din nou în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute. Serveşti tarta rece sau caldă.
Tartă cu spanac si cascaval
Pofta buna!