Chec cu banane si nuci
PrinteazaChec cu banane si nuci din: ulei de floarea soarelui, zahar, faina, nuci, fulgi de cocos, unt, banane, ou, lapte, praf de copt si scortisoara.
- 100 ml ulei de floarea soarelui, plus extra pentru uns
- 140g zahar
- 140 g faina
- 140 g nuci, tocate grosier
- 50 g fulgi de cocos
- 1 lingura de unt, taiat cubulete, plus extra pentru servit (optional)
- 2 banane mari, coapte bine
- 1 ou mare, plus 1 albus
- 5 linguri de lapte
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180″C. unge cu unt o formă de cozonac, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Amestecă bine câte 2 linguri de făină, zahăr, nuci şi fulgi de cocos. Adaugă untul şi formează un aluat sfărâmicios.
Zdrobeşte bine bananele, apoi adaugă uleiul de floarea-soarelui, oul şi laptele, într-un castron separat, amestecă jumătate din zahărul rămas cu restul ingredientelor uscate rămase (făina, nucile şi fulgii de cocos), apoi cu praful de copt şi scorţişoara.
Bate bine albuşul cu zahărul rămas, până când obţii o compoziţie pufoasă şi lucioasă. Adaugă amestecul de banane peste ingredientele uscate, apoi încorporează totul în albuşul bătut.
Transferă compoziţia în forma pregătită şi presară deasupra amestecul sfărâmicios. 4 Dă totul la cuptor timp de 40 de minute, până când o scobitoare înfiptă în centrul prăjiturii iese curată. Acoperă cu folie de aluminiu dacă ţi se pare că prăjitura se rumeneşte prea repede. Las-o să se răcească în formă, apoi scoate-o şi serveşte-o feliată, cu unt, dacă doreşti.
Chec cu banane si nuci
Pofta buna!