Pâinici cu brânză si vişine
PrinteazaPâinici cu brânză si vişine din: faina alba, faina neagra, apa, ulei de masline, sare, piper, drojdie, sare, piper, seminte de in, seminte de chimen, branza de capra, zahar, busuioc verde, marar si otet.
- 300 g faina alba
- 200 g faina neagra
- 290 ml apa
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
- 25 g drojdie
- 50 g seminte de in
- 3 g seminte de chimen
- 300 g branza de capra
- 400 g visine congelate
- 500 g zahar
- busuioc verde
- marar
- otet
Mod de preparare:
Drojdia se pune într-un bol cu puţină apă caldă, o linguriţă cu zahăr tos şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Se amestecă, se lasă să dos- pească zece minute, apoi se toarnă peste restul de făină împreună cu apa rămasă, o lingură cu ulei de măsline şi un praf de piper.
Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească 20 de minute. Se presară seminţele de chimen şi seminţele de in, se adaugă busuioc tocat şi se frământă. Se lasă zece minute, se modelează sub formă de fitil mai gros, se taie bucăţi potrivit de mari şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă să crească zece minute, se presară cu puţină făină şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până devin aurii, apoi se scot şi se lasă la răcit.
Vişinile decongelate se călesc cu restul de zahăr şi puţin busuioc şi se servesc alături de pâinicile calde şi brânza de capră. Pentru branza se poate face un sos de marar, busuioc, ulei si otet de mere, sare si piper.
Pâinici cu brânză si vişine
Pofta buna!