Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă

Printeaza

Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă

Ingrediente:

  • 600 g carne de vacă
  • 200 g costiţă afumată
  • 100 g afumătură
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 50 g orez
  • 1 jelie dc franzelă
  • 1 ou
  • 300 g roşii sau 1 lingură de bulion pastă
  • 100 g untură
  • 3 kg-varză acră sau dulce
  • 300 g mălai
  • 200 g smantană

 

Mod de preparare:

Preparăm tocătura din carnea de vacă, pîinea muiată şi stoarsă, ceapa sotată, l ou crud, sare,piper şi orezul opărit. Varza dulce se opăreşte pentru a se muia.

Se fac circa 40 foi mici din foile de varză, se pun pe seîndură şi se împarte carnea pe ele. Se fac sarmalele mici cît o nucă şi se pun într-un vas mai gros.

Pe fund se pune un strat de varză tăiată. Se aşază sarmalele cu costiţă tăiată, bucăţi la mijloc, deasupra se pun alt strat de varză tăiată, cimbrul, afumătura tăiată bucăţele, roşiile tăiate şi curăţate (sau bulionul), sare, apă (sau supă), puţină untură sau ulei şi se fierb la foc domol circa 2 ore.

La varza dulce se pune şi puţin borş. Sarmalele încălzite sînt mai gustoase.

Se serveşte cu mămăliguţă pripită şi smantană.

Se pot prepara cu 300 g carne de vacă şi 300 g carne de porc.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.