Supa crema de cartofi cu smantana si carnati

Printeaza

Supa crema de cartofi cu smantana si carnati din: cartofi, radacina de telina, patrunjel, ceapa, dovlecel, sare, piper alb, smantana, unt, ulei de masline si carnati afumati.

Ingrediente:Supa_crema_de_cartofi_cu_smantana_si_carnati

  • 8 cartofi cu coaja rosie
  • o radacina telina
  • o radacina patrunjel
  • 2 cepe albe
  • 2 ardei
  • un dovlecel
  • sare
  • piper alb
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 500 g unt
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 2 carnati afumati

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, ceapa, dovle­ceii şi rădăcinoasele. Se spală în . 2-3 ape şi apoi se pun să fiarbăîn apă cu sarea şi uleiul de măsline.Separat, se feliază ardeii, se spa­lă, se şterg bine şi se călesc în puţin unt. Se perpelesc câteva minute până se înmoaie, apoi se iau de pe foc şi se acoperă cu un capac.

Intre timp, se taie cârnaţii felii potrivite şi se călesc în sucul propriu, în tigaie sau pe grătarul bine încins. După ce s-au rumenit, se scot într-un vas şi se acoperă cu o folie de aluminiu. Se verifică dacă au fiert legume­le, se scot din zeamă, ceapa se lasă de-o parte iar restul se pasează cu blenderul.

Crema de cartofi se subţiază cu zeama în care au fiert, se potriveşte cu sare şi piper şi se adaugă smântână. Se serveşte cu cârnaţii afumaţi rumeniţi pe grătar şi cu feliuţe de ardei copt.

Supa crema de cartofi cu smantana si carnati

Supa_crema_de_cartofi_cu_smantana_si_carnati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.